hva i alle dager skal det bli av meg da?

I går var jeg i familieselskap og som vanlig kom spm. hva skal du bli når du blir stor? opp & jeg svarte like diffust som alltid. Ja, hva i alle dager skal jeg blir når jeg blir stor? Det er jo faktisk bare ett år til søkingen til universiteter & høyskoler starter, bare ett år til jeg er "stor".

Jeg har vært innom alt mulig av yrker, helt seriøst. Fotograf, musiker, journalist, jobb innen bokforlag, politi, kriminolog, psykolog, lege, forfatter, personlig trener, barnevernspedagog, regissør osv osv, alle disse yrkene har svirret i hodet mitt. Mitt problem er rett og slett at jeg liker for mange ting, det er for mange ting jeg vil gjøre & som interesserer meg.


Kanskje jeg skal satse på maler?

Jeg elsker å skrive. Jeg vil være en leder. Jeg vil ikke at hverdagen skal bli lik. Jeg vil ha en fast jobb med kollegaer. Jeg vil reise. Jeg vil jobbe med noe jeg elsker. Jeg vil diagnostere & løse et "mysterium". Jeg vil jobbe med mennesker. Jeg liker best å jobbe individuelt. Jeg vil synge. Jeg vil studere i Oslo. Jeg vil lære meg språk. Jeg vil studere i utlandet. Jeg vil oppnå rettferdighet. Jeg vil hjelpe mennesker. Jeg vil lære om sykdommer. Jeg vil gjøre en forskjell. Jeg vil lære bort. Jeg vil hjelpe barn med en vanskelig barndom. Jeg vil drive med trening. Jeg er en omsorgsperson. Jeg vil ha en spennende hverdag. Jeg vil gå på universitet. Jeg vil inspirere & bli inspirert.


Eller bare Cowboy.. ?


Som dere ser, jeg vil mye. Helt siden jeg var liten har jeg alltid hatt lyst til å bli lege, enten innenfor pediatri, kreft, neuroligi eller noe annet. Jeg syns menneskekroppen er så spennede, hverdagen blir forskjellig, man får diagnostere & løse et "mysterium" = finne den riktige sykdommen, jobbe med mennesker, man kan få ledende stillinger & man kan virkelig gjøre en forskjell. Man kan bli med i legerutengrenser, noe som er en drøm for meg, & virkelig se at det man gjør hjelper. Det eneste jeg sliter i forhold til mitt drømmeyrke, er at min intelligens innenfor realfagene svikter totalt. Dermed la jeg drømmen på hylla, helt til mams i går sa at Polen & andre steder er verdt å sjekke ut. Jeg gjorde det & snittet er utrolig mye lavere. Men Polen.. Er det noe for meg?


i allefall ikke noe som har med gravmaskiner å gjøre!!

Jeg har også tenkt på journalistikk, jeg elsker elsker elsker å skrive. Det samme gjelder for forfatter, hodet mitt er fullt av ideer, men jeg syns yrket er litt risikofylt. Barnevernspedagog er også noe jeg vil bli, noe min mor er, jeg har helt siden jeg var liten fått høre om hennes jobb & det er så interresant! Men, også tøft & man kan ikke jobbe seg så mye oppover i karrieren. For meg er det viktig å kunne jobbe seg litt og litt oppover i karrieren, så ikke man er "stuck" på et sted resten av karrieren, resten av livet.

Så ja, hva i alle dager skal det bli av meg? Vel, hvem vet, ikke jeg i allefall! Medisin utdanning i fantastiske Italia, journalistikk i Oslo eller barnevernsutdanning på Høyskole - alt høres jo topp ut. Blir spennende å se om ett år, da vet jeg vel hva jeg vil blir, da er jeg jo tross alt "stor"...

 

Vet du hva du skal bli når du blir "stor"?
Hva ser du meg som, tips?

Love,
V

7 kommentarer

v i v i ▲ n

11.04.2011 kl.22:13

Når jeg blir stor, skal jeg bli høyere! :D

unepetiteprincesse

11.04.2011 kl.22:33

Haha, så godt sagt!

Henriette

12.04.2011 kl.01:36

Samme problemet! Jeg aner virkelig ikke, og det skremmer meg veldig! Vi snakke om det for et par uker siden i Senior Engelsk, og jeg var nesten på gråten.. Jeg har virkelig ingen aning og føler liksom ikke at jeg kommer noen vei..

Jeg tror du kan bli akkurat hva du vil! Du passer til så vanvittig mye søta <3

Veronica

12.04.2011 kl.09:25

Huff, helt enig er litt skremmende!

Ntå, du er vel herlig søta mi!Blir vel noe av oss :)

<3

Disco Pogo

13.04.2011 kl.22:19

Når jeg blir stor skal jeg bli pensjonist! Var å besøkte farfar for ikke så lenge siden og der prata de om at de hadde hatt det så fint i Spania i 3 mnd (!) og hvor mye de gleda seg til å dra ned igjen i oktober for et halvt år (!!!!!!!!!!!).

unepetiteprincesse

15.04.2011 kl.20:52

Haha, herlig!! Vi kan bli det sammen!

Mia

27.04.2011 kl.21:42

Vi var nog systrar i ett tidigare liv. Har tänkt och tänker exakt samma tankar. :)

Skriv en ny kommentar

unepetiteprincesse

unepetiteprincesse

19, Larvik

I'm a 18 years old dreamer who loves living life to the fullest. veronicamogster@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits