MAKE YOUR DESTINY

Som student med bare et halvt år igjen av Vgs som er fylt med russetid, russeball, londontur med klassen og eksamener - så går tiden fort. Nesten for fort.

Folk spør hele tiden; Hva skal du bli? Hva skal du neste år? Hva vil du gjøre her i livet?
Dette er spørsmål som er spennende, vanskelige, morsomme - men samtidig ofte spørres med et lite press om det er fra familie eller voksne mennesker. Jeg har hele tiden slitt med hva jeg skal, hvor jeg skal, når jeg skal og hvorfor jeg skal.
Det er nesten for mange muligheter, for mye jeg liker og for mye å tenke på.

Men jeg tror virkelig jeg nærmer meg det JEG vil og som JEG drømmer om, som JEG mener jeg kan greie å realisere.

1. France, J'adore 


Det første jeg vil, skal og som jeg begynner å bli mer og mer sikker på er ett år til Frankrike - nærmere sagt Montepellier.
Her har de et språkstudium sammen med kultur i ett år, hvor man lærer språket, noe jeg brenner for. Jeg vil kunne snakke flytende fransk, bli en del av den franske kulturen, være en boende i stedet for en besøkende, jeg vil se noe nytt og spennende, møte nye mennesker & bli så fransk som jeg i det hele tatt kan. Enkelt sagt, Frankrike er noe jeg alltid har brent for og som jeg fortsatt syns er helt spesielt.

2. Wait for me, London!

Året etter Frankrike & etter å ha arbeidet en hel sommer hjemme - vil jeg og ei venninne sette kursen mot vakre, fantastiske, evig levende & mulighetens by - London. Jeg har lenge slitt med hva jeg vil - hva skal jeg bli? Ende opp som? Hva vil jeg trives med? Vil jeg angre? Det jeg har lært gjennom min prosess er at man angrer heller på noe man ikke gjorde, enn det man faktisk har gjort og at man aldri kan vite sikkert om man vil angre. Som en person som er lidenskapelig for alt for mye, så har psykologi og media vært mine to ønsker for fremtiden. Og nå har jeg virkelig funnet det som jeg føler passer for meg.
I London, f. eks Middlesex univeristy har de to programmer/bachleors som er helt perfekte for hva jeg vil:
- Magazine Publishing Degree
- Publishing, journalism and media Degree

Disse to studiene omfatter mye av det samme; PR, Magazines, Advertising and marketing, photojournalism, independent single project.. osv osv. Det er mange fag som man må ha og en del man kan velge mellom. For meg som egentlig har begynt å bli trygg på valget media så er det flott med retninger med mange muligheter, samtidig som de er spesialiserende. Det finnes også master i fagene som jeg vil gå videre med. Universitetet har også kontakt med Vogue, BBC, The sunday times og mange andre aviser, magasiner, PR organisasjoner & bokforlag. Endelig, er det deilig å finne noe som tilsynelatende passer meg helt perfekt. Jeg vil gjerne jobbe innen enten PR, magasiner (enten mote eller nyhetsmagasiner), photojournalism er en perfekt kombinasjon for to ting jeg elsker og jeg er rett og slett interessert i alt de har av fag!

Så dette er min plan. Dette er det JEG drømmer om. Dette er det JEG vil og som JEG kan realisere. Akkurat HVA jeg vil i livet, vet jeg ikke enda. Man kan ikke planlegge hver eneste steg før man tar det, tenke hver eneste tanke eller vite hvordan hver eneste dag fremover i livet kommer til å bli. Det er jo noe av spenningen, noe av det som er utfordrende - noe som gjør at man kan brenne for det man brenner for!

LOVE,
- V

(Ps: http://www.mdx.ac.uk/courses/undergraduate/publishing/index.aspx)

4 kommentarer

Kristine

02.12.2011 kl.00:19

Liker planen meeget godt! :)

Ingrid

02.12.2011 kl.10:22

Åå, jeg vil også til Montpellier!! Men språktesten er 4. mai, og da har jeg to eksamner.. Så det er visst ingen mulighet. Høres ut som en bra plan, Veronica! :)

Mia

02.12.2011 kl.11:34

Haha, jag var i Montpellier och sen hamnade jag i London, du och jag är som systrar! Det låter iaf som en jättebra plan, följ ditt hjärta och allt kommer gå bra.

Kram

Veronica

03.12.2011 kl.00:45

Jaa, men så moro Ingrid! ROOMIEES!!

JA, vi er verkeligen systrar! Haha, jag gillar det!

Skriv en ny kommentar

unepetiteprincesse

unepetiteprincesse

19, Larvik

I'm a 18 years old dreamer who loves living life to the fullest. veronicamogster@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits